Het restaurant voor de echte kenners
Een MICHELIN ster: een keuken met veel finesse. De stop waard!
Place aux Foires 26, 6940 Durbuy
Uitzonderlijke opening op maandag 31/10
Le Grand Verre nodigt u uit om een romantische avond te beleven met ons Valentijnsmenu, dat u hieronder kunt ontdekken.
Geldig vanaf zaterdag tot en met maandag 14/02
Menu, wijnforfait, glas of champagne in de feestzaal van het hotel.
295€/pers
Reserveren enkel per telefonisch
T. +32 (0)86 21 32 62
De inhoud van onze diensten kan worden aangepast om te voldoen aan de sanitaire maatregelen van de autoriteiten die op dat moment van kracht zijn, wij zullen onze prijzen en/of de formule aanpassen indien nodig.
Bij te late annuleringen en no-shows wordt 100% van het totaalbedrag van uw verblijf in rekening gebracht.
In de Grand Verre ontdekt u overal kunstwerken : zowel in het salon als in uw bord! U wordt er verwend met de verrukkelijke gerechten van de hand van culinair genie, Wout Bru, in een omgeving van surrealistische schilderwerken. Vooral originele creaties van Marcel Duchamp, beroemd plastisch kunstenaar uit de 20e eeuw, gekend voor zijn “ready made” kunstwerken. Daarnaast ook creaties van de artiest Jacques Charlier, geïnspireerd door vernoemd dadaïstisch meester. Zo geniet u van de Franse gastronomie ondergedompeld in een meeslepende sfeer zowaar als in de grootste musea.
Bij Au Grand Verre zijn we trots om u onze cateringdienst aan te bieden, een verfijnde culinaire ervaring ontworpen om uw gasten te verrassen tijdens uw speciale evenementen. Wout Bru of een van onze getalenteerde chefs bereidt uitzonderlijke gerechten met verse en kwaliteitsvolle ingrediënten, wat een explosie van smaken garandeert bij elke hap. Of het nu gaat om een elegante bruiloft, een zakelijke bijeenkomst of een privéfeest, ons toegewijde team past het menu aan om aan uw voorkeuren te voldoen.
Contacteer onsWout startte zijn opleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en liep stage bij verschillende meesterkoks in Frankrijk. Hij opende zijn eerste restaurant in het Zuid-Franse Eygalières, gelegen in het 'Alpilles Massif'. Al vlug werd deze bekroond met één ster, snel gevolgd door een tweede. Terug in Vlaanderen vervulde hij meerdere culinaire opdrachten alvorens Marc Coucke en Bart Maerten hem overhaalden om de teugels in handen te nemen van de restaurants van Le Sanglier.
Gianluca Di Taranto, Belgische Sommeliersgilde - "Best Sommelier of Belgium" 2019-2020. Zijn eerste aanraking met gefermenteerd druivensap kwam er reeds op jonge leeftijd. Zijn vader sleurde hem mee naar toonaangevende wijndomeinen in de verschillende Italiaanse wijnregio’s, vaak eerder tegen zijn zin. Sinds mei 2021 is hij vervolgens een nieuwe functie aangegaan als ‘wine director’ van de groepen Sanglier des Ardennes.
" Gianluca Di Taranto en team stellen boeiende en trefzekere wijnsuggesties voor waardoor elke creatie nog uitzonderlijker wordt. "
" De unieke rijkdom en diversiteit van de wijnselectie deden ons besluiten om de award van Wijnkaart van het Jaar 2025 toe te kennen aan Le Grand Verre. "
Gault&Millau 2025
Reserveer nu
Place aux Foires 26, 6940 Durbuy
Openingstijden
Vrijdag tot en met zondag voor de lunchservice.
Donderdag tot en met zondag vanaf 19.00 uur.
Gesloten van maandag tot en met donderdag voor de lunch.
Nieuwe Openingstijden Vanaf Februari 2025
Donderdag tot en met zaterdag voor de lunchservice.
Woensdag tot en met zaterdag vanaf 19.00 uur.
Gesloten van zondag tot en met woensdag voor de lunch.
Jaarlijkse Vakantie 2025
Van 27/01 tot 07/02 (open op de avond van 07/02)
Van 21/04 tot 29/04 (open op de avond van 29/04)
Van 20/07 tot 05/08 (open op de avond van 05/08)